2016. december 6., kedd

Fletó és a bozgorkodás

Nem is olyan régen történt valami december 5-én. Nem is olyan régen történt valami a 20. század elején. Apai nagyapám mikor hazatért, megszökve az SS és az ideiglenesen hazánkat megszálló szovjet csapatok elől, 45 kilósan, morfiumködben átvészelve a drezdai poklot, megcsókolta a magyar földet. Azt mondta, hogy neki soha többé nem kell más, csak az anyaföld. Pécs lett az otthona egy időre, majd az útja másfelé vitte.

Nagymamám aradi volt, szülei hozták át Trianon után. Nagyapám komáromi, bizony az északi, őt három napos korában csempészték át a hídon, hogy magyar állampolgár lehessen. A sors úgy hozta, hogy a családom jó része határon túli gyökerekkel bír, s bizony van itt tót, román, roma, olasz – na a kakukktojás – és kun is, meg még ki tudja milyen náció vére. Egyvalami közös azonban, mindenki magyarnak vallotta magát. És ez így is van, volt rendjén.

Ez most is így van, hiszen a családom másik fele erdélyi, székely és magyar.  Ők azok, akiknek világéletükben harcolniuk kellett a semmiségekért, azért hogy egy román ne mondja rájuk, hazátlanok, bozgorok, vagy hogy ne azért léptessék előre a román kollégájukat, mert az román. De meg kellett küzdeniük velünk is, magyarországiakkal, mert sötétek voltunk, és ma is képesek vagyunk lerománozni a magyarokat.

Ez még megbocsájtható a tanulatlanoknak, a szerencsétlen embereknek, akik a nemtudásuk miatt teszik ez. Ha más miatt, akkor egy bunkó, egy tulok, egy senki. Na, Fletókám, te egy évtizede úgy beleszálltál a magyarokba a kettős állampolgárság voksolásakor, úgy riogattál román invázióval, hogy tudnod kellett, ez hazugság.  Bunkóság volt?

Aztán nemrég még „menekültet” fogadtál be, mert ők jobban mutattak a kiszes színezetű internacionalista szívednek, vagy inkább elveszett liberállelkeket akartál behálózni? Tudod, nagysága, a német kamukirálynő Merkel asszony is már más utat jár, ő is a buktáját kerülgeti. De Te már rég megbuktál, nem 2006-ban az elmismásolt tömegveretés idején - amihez természetesen semmi, de semmi közöd nem volt - , hanem 2004-ben a románozással, te hazátlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése