2018. január 17., szerda

Az MSZP-nek már egy ex-fideszes is jó

Ha 2006. április 24-én, a választás másnapján valaki azt mondja, hogy egy bő évtized múlva az MSZP nemhogy nem nyer egyéni körzetet Baranyában, de nem is indít saját jelöltet, azt valószínűleg egy zárt helyre szállítják, egy árnyas szobába, hogy megvizsgálják az elmeállapotát. Akkor ugyanis a szocialisták a 7 körzetből hatot nyertek meg, csak a mohácsit hozta el a Fidesz.

2018-ra meg eljutottunk oda, hogy a mostani 4 körzetből kettőben az MSZP helyett a DK indul, a másik kettőben meg úgymond független jelöltet támogatnak, a szigetváriban és a pécsi 1-esben.

Szakács Lászlót a Gyurcsány-párt úgy golyózta ki a komlói-pécsi választókerületből, hogy szinte szava sem volt. Az egykori komlói alpolgármester, jelenlegi országgyűlési frakcióvezető-helyettes tehát nem indul, helyette egy olyan jelöltet indít a DK, akinek az égegyadta világon semmilyen politikai tapasztalata nincs, és nem túlzunk nagyot, ha azt mondjuk, ismertsége semmivel nem nagyobb egy átlagemberénél.

Tóth Bertalan egykori pécsi MSZP-s alpolgármester, jelenleg parlamenti frakcióvezető meg nem akart, nem tudott, nem mert (mindenki kiválaszthatja a neki tetsző opciót) elindulni Pécsett. Ehelyett a nagy összefogás nevében elindítanak egy volt fideszest, Mellár Tamást, egy közgazdászprofesszort, akit ugyan az egyetemen ismernek, de a városban gyakorlatilag senki sem tudja, mire számíthatna tőle. Már ha tudja egyáltalán, kicsoda, mert nem mernék rá komolyabb összegeket tenni, hogy a pécsi polgárok az ő nevével kelnek és fekszenek. Mellár az aki végigárulta magát, a MoMától kezdve a Liberálisokon át a Jobbikig - bárkivel hajlandó lett volna összeállni csak azért, hogy belőle jelölt lehessen. Most pedig az MSZP be is kajálta ezt, és a választóikat ott hagyták az árokszélén szépen. 

Szóval az MSZP gyakorlatilag kivonult Baranyából, korábbi egyéni képviselőjelöltjeik abban bíznak, az MSZP listáján majd csak bejutnak valahogy a parlamentbe...

Hogy mit szólnak ehhez az MSZP szavazói, az majd április 8-án kiderül. Már ha elmennek egyáltalán voksolni, mert könnyen lehet, hogy ha ezt a törődést kapták a pártjuktól, ők is inkább más, hasznosabb elfoglaltságot keresnek a voksolás napján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése